شرکت پارسیان استخر

انواع روش های ساخت استخر

روش ساخت استخر

برای ساخت استخر، نقشه ای با توجه به معیارهای مورد نیاز باید تهیه گردد. برای شروع کار بعد از تجهیز کارگاه زمین در ابعاد مورد نیاز ساخت استخر خاکبرداری و کف آن تصطیح می گردد. کف زمین(محل ساخت استخر) با یک لایه بتون ده سانتیمتری به صورت تراز پوشانده می شود که به این بتون مگر یا بتون نظافت گفته می شود در واقع همان کار نظافت زیر بتون وجلوگیری از هدر رفتن شیره اصلی بتون را انجام می دهد.

در همین حال کارگاه آرماتوربندی فعال شده و میلگرد لازم کف و دیواره استخر در انجام برش و خم های مورد نیاز انجام می شوند و برای اجرا در روی بتون مگر آماده می گردند بعد از خشک شدن بتون مگر آرماتورها به صورت منظم ودقیق در کف اجرا می گردند.

با توجه به مکان و ابعاد کار در یک شبکه یا دو شبکه اجرا می شوند به صورتی که فاصله انها با رعایت کامل اندازه ما بین میلگردها و رعایت اورلبهای لازم در صورت کوتاه بودن میلگرد. و در صورت دو شبکه بودن آرماتور با استفاده از خرکها فاصله مابین دو شبکه  ثابت نگه داشته می شوند با انجام کلیه مراحل فوق کار ارماتوربندی کف انجام می شود در مرحله بعد میلگرد ریشه انتظار برای دیوارهای استخر باید کار گذاشته شوند که در این مرحله چندین روش برای انجام این کار وجود دارد.

میتوان میلگرد دیوار را بامیلگرد های عمودی و افقی کف به صورت هم زمان با کف اجرا کرد که در این روش مجری مقداری  در حین اجرا  با مشکل مواجه می شود و کار مقداری سخت تر می گردد. روش ساخت استخر ساده تر این است که بعد از اتمام آرماتوربندی کف استخر یا منبع آب میلگردهایی را به اندازه  یک و نیم متری یا بیشتر یا کمتر بسته به شرایط برش بدهیم و پنجاه سانتیمتر از آن را به صورت نود درجه خم بزنیم این قسمت باید به شبکه کف باسیم آرماتور بندی محکم بسته شوند.

این کار با دقت و منظم به صورت کاملا عمود در اطراف استخر انجام میگیرد. قالب دور کف استخر برای جلوگیری از هدر رفتن بتون کف بسته می شود در این مرحله قبل از بتون ریزی نوار واتر استاپ در اطراف استخر و کنار میلگرد دیواره استخر و در صورت دو شبکه بودن میلگرد مابین دوشبکه کار گذاشته می شود لوله ها و اتصالات لازم نیز در مکانهای مورد نظر با دقت  کار گذاشته شده  و سرلوله ها به وسیله پلاستیک یا درپوش برای جلوگیری از انتقال بتون به داخل لوله باید بسته شوند به این صورت کف برای بتون اماده میگردد و بتون با عیار مناسب معمولا سیصدوپنجاه ساخته می شود و با رعایت موارد اجرا در داخل میلگردها  با استفاده از ویبراتور تراکم داده می شود.

لازم به ذکر است که شیب بندی تا حد امکان در حین بتون ریزی انجام میگیرد بعد از انجام بتون کف به استحکام رسیدن در حد مورد نیاز برای انجام تکمیل کردن آرماتوربندی دیوارها این مرحله هم با رعایت نکات اجرایی میلگرد انجام میشود. لوله های مورد نیاز دیوار و تائسیسات نیز قبل از قالبندی استخر انجام می گیرد و کار را برای قالبندی آماده می کنیم .

۵ روش ساخت استخر خانگی

با پیشرفت روز افزون در تکنولوژی ساخت استخر و موادهای آب بندی متنوع و پیشرفته ، امکانات برای ساخت استخر در حیاط خانه یک انتخاب مناسب است.

 

برخی از انواع استخر دارای انعطاف پذیری در انتخاب سایز و ابعاد هستند. انواع دیگر ماندگاری و مقاومت بیشتری دارند و استخر ساخته شده مدت زمان بیشتری قابل استفاده است و سالم می ماند.

این مقاله کوتاه شما را در جهت ساخت استخر و انتخاب استخر مناسب راهنمایی می کند.

1- ساخت استخر بتنی

متداول ترین متریالی که برای ساخت استخر در زمین انتخاب می شود بتن است. این تیپ از استخر با خاکبرداری و قالب بندی شروع می شود.

برای ساخت استخر به این روش ابتدا آرماتوربندی انجام می شود و سپس بتن با مواد آب بندی ریخته می شود.

می توان به جای آرماتوربندی استخر بتن با مواد آب بندی را اضافه کرد و بعد از آن با یک لایه نرمه کشی به کار خاتمه داد که این روش ساخت استخر دوام زیادی ندارد و بعد از مدتی مجددا باید بازسازی شود و قابلیت سرامیک کاری را ندارد.

در سال های اخیر جایگزین های بهتری به جای نرمه کشی استخر رایج شده است مثل سنگ ریزه ، سرامیک های شیشه ای و کاشی استخر.

استفاده از آرماتوربندی استخر و سپس بتن ریزی آن یک روش امتحان شده و امن برای ساخت استخر است و بسیار با دوام بوده و تا سالیان سال می توانید از استخر خودتون بدون مشکلی استفاده کنید و علاوه بر بادوام بودن این روش ساخت استخر می توان هر نوع استخری را با توجه به سلیقه کارفرما اجرا کرد.

ایراد این روش هزینه بردار بودن آن است و همچنین زمان بر است ممکن است چندین ماه طول بکشد که ساخت استخر شما به پایان برسد.
انواع روش های ساخت استخر

2. استخر فایبرگلاس: این روش شامل استفاده از لایه‌های ضدآبی برپایه فایبرگلاس (فیبر گلاس راه حل) است. لایه‌های فایبرگلاس با استفاده از رزین‌های قوی و الیاف شیشه‌ای تشکیل شده و درون یا روی ساختاری از جنس بتن یا فلز قرار می‌گیرند. این روش ساخت سریعتری نسبت به استخر بتنی دارد و استخرهایی با شکل‌های سفارشی‌تر را ممکن می‌سازد.

3. استخر وینیل: در این روش، استخر از لاینر پلاستیکی وینیل ساخته می‌شود. لاینر وینیلی، قابلیت تنظیم شکل، اندازه و طرح استخر را به خوبی دارد و می‌تواند به طور مستقیم درون ساختمان بتنی یا فلزی قرار بگیرد.

4. استخر پلی‌استر: این روش شامل استفاده از پوشش پلی‌استر و رزین‌های قوی برای ساخت استخر است. این نوع استخرها معمولاً به طور اختصاصی در ابعاد و اشکال خاصی سفارشی می‌شوند و دارای ضخامت و استحکام بالایی هستند.

همچنین، روش‌های دیگری مانند استخری که از ماشین‌آلات پلی‌تکنیک و هیدرولیک بهره می‌برند یا استخرهای مخصوص مجتمع‌های ورزشی و شنا می‌توانند وجود داشته باشند. در انتخاب روش ساخت استخر، بر اساس نیازها و بودجه شما، بهتر است با متخصصان و کارشناسان شرکت پارسیات استخر مشورت کنید تا بهترین و مناسب ترین استخر مطابق با فضای شما را طراحی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟